min  lilla fotohörna

Direktlänk till inlägg 20 december 2010

Årets julgodis

Av Ulrika - 20 december 2010 20:49

...är på gång! Nedan hittar du några smarriga recept.

 

 

Vaniljkola

2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
2 msk glykos
100 gr smör


Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt alla övriga ingredienser. Koka till kulprovet är bra. Rör dock inte för mycket i kastrullen. Häll upp på bakplåtar klädda med bakplåtspapper och låt svalna. Klipp sedan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara torrt och svalt.



Maraboufudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram marabou mjölkchoklad 


Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Dra då kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan igen och låt koka i ytterligare 2 minuter. Ta av kastrullen från spisen, bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Klä en form med bakplåtspapper. Häll upp fudgen i en form ca 15*25 cm om du vill ha en högre fudge. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.


        



Ischoklad med schweizernöt ca 40 st
200 gram Marabou schweizernöt
100 gram kokosfett


Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad tillsammans med kokosfettet. Häll upp chokladsmeten i ischokladformar. Ställ i kylen så dem stelnar. Ät och njut.



Ischoklad med tomteskum ca 25 st

100 g vit choklad
30 g kokosfett
6 st cloetta tomteskum
2 msk karamellströssel


Smält chokladen med kokosfettet över vattenbad. Klipp tomteskum i bitar och lägg ut en i varje ischokladform. Häll på den smälta chokladen och strö på karamellströssel. Ställ i kylen för att stelna.


Puffkola 

100 g margarin
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
3 msk vetemjöl
3 dl puffat ris


Blanda margarin, strösocker, ljus sirap, kakao och vetemjöl. Låt koka upp under omrörning och koka på svag värme ca 5 minuter. Rör hela tiden. Blanda snabbt i puffat ris. Häll ut massan på bakplåtspapper på en plåt. Bre ut till en kaka och låt kallna. Dela kakan i bitar.

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 23 juni 2018 21:31

       

Av Ulrika - 13 juni 2018 12:18

     

Av Ulrika - 10 juni 2018 20:45


Blåvingen var snabb men till slut så var jag snabbare och fick ett ok foto.     ...

Av Ulrika - 7 juni 2018 14:30

   

Av Ulrika - 5 juni 2018 21:15

     

Presentation

Välkommen hit, till min lilla fotohörna! Skriv gärna en liten hälsning innan du lämnar bloggen...det skulle göra mig glad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länktips

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards